Noutati

Acumulatori LiFePO4, cea mai recentă gamă de baterii Lithium-Ion

În dorința noastră de a ne dezvolta continuu, durabil, cu gândul la optimizarea costurilor fără a influența echilibre naturale, am decis să punem pe piața de supraveghere tehnologii noi în privința stocării energiei electrice.

Astfel, am importat, testat și promovat acumulatori de tip LiFePO4 sau pe scurt LFP, special fabricați pentru a fi utilizați în centrale de efracție, sirene, centrale de incendiu și alte echipamente care necesită acumulatori staționari.

Rezultatele testelor la care acești acumulatori au fost supuși ne-au uimit. Nu există până acum nici un aspect negativ care să reducă din beneficiile care rezultă din înlocuirea acumulatorilor clasici, cu plumb, în afară de un preț mai ridicat de achiziție dar care este mult compensat de beneficiile pe care le aduce.

Cele mai importante beneficii pe care o înlocuire o aduce sunt:

 durabilitatea – practic, un LFP nu mai trebuie înlocuit în echipament. Eventual se pune problema folosirii acestuia la următorul echipament. Adică se inversează rata de schimb; a echipamentului față de cea a acumulatorului. Numărul de descărcări complete este de peste 3000 cicluri, până la 10000 cicluri. Față de tehnologia cu Plumb care este de câteva sute. Din această cauză, toate costurile directe cu schimbarea acestuia, timpul de nefuncționalitate a sistemului din cauză de acumulator defect, defectarea sistemului de încărcare/centralei și toate celelate efecte indirecte dispar.

 siguranța în utilizare – această tehnologie este extrem de sigură față de alți acumulatori cu litiu, în ceea ce privește autoaprinderea sau întreținerea focului.

 are peste 10 tipuri de protecții electronice interne.

 funcționează și poate fi depozitat în intervale largi de temperaturi.

 are curent mic de autodescărcare, necesitatea de reîncărcare după depozitare este foarte mică.

 greutate extrem de mică față de tehnologia cu plumb, reduce costuri transport, ușurință la instalare.

 tensiunea de sfârșit de descărcare este mai buna decât la cei cu plumb, respectiv 9.75V la bateria de 4Ah.

 este mai ecologic – nu conține plumb, cobalt, mercur.

 din testele făcute de noi reiese că acumulatorii testați la cicluri de încărcare-descărcare au înmagazinat și eliberat 99.93% din energia electrică cu care au fost încărcați. Pierderea de energie electrică este extrem de mică, respectiv costul cu energia electrică a unui echipament nu va crește prin pierderi generate de menținerea/încărcarea acestui tip de acumulator.

 regimul de încărcare-descărcare pe majoritatea echipamentelor de supraveghere pe care le comercializăm este compatibil cu acești acumulatori.

 carcasele acumulatorilor LFP sunt identice cu cele clasice pentru a nu necesita modificări ale prinderilor.

În concluzie, acolo unde sistemele sunt montate corect și se dorește ca acestea să funcționeze fără întreruperi, nu se doresc intervenții suportate doar de instalatori, se urmărește creșterea încrederii și fidelizării echipamentelor și a instalatorului, vă recomandăm să echipați sistemele noi doar cu acumulatori LFP, iar la cele vechi să-i înlocuiți.