Despre reciclare

Stimați parteneri,
General Security colaborează cu Asociația ECOTIC în vederea preluării responsabilității în managementul deșeurilor de echipamente electrice.
În acest context, dorim să vă aducem la cunoștință faptul că în România există obligativitatea de a colecta separat în vederea reciclării deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DBA). Acestea conțin substanțe periculoase pentru mediul înconjurător și, implicit, pentru sănătatea noastră.
Astfel că, împreună cu Asociația ECOTIC și ECOTIC BAT venim în sprijinul dumneavoastră și vă prezentăm modalitatea pe care o aveți la dispoziție pentru a vă debarasa corect de aceste deșeuri:

1. Predarea GRATUITĂ a deșeurilor electrice, becuri, neoane și de baterii de la sediul firmei
Cantitatea minima de predare în cazul deșeurilor electrice este de 150 kg, iar în cazul bateriilor este 3 kg.
Pentru astfel de solicitări vă rugăm să transmiteți un e-mail la colectare@ecotic.ro
Pentru deșeurile predate veți primi documentele de trasabilitate și casare necesare conform legii.

2. Amplasarea GRATUITĂ la sediul dvs. de recipiente dedicate colectării separate a deșeurilor electrice, becuri, neoane și de baterii
Pentru astfel de solicitări vă rugăm să transmiteți un e-mail la recipiente@ecotic.ro

Împreună pentru un mediu curat!


În România există obligația colectării separate a DEEE*. Fiecare dintre noi are obligația să fie prietenos cu mediul!

*deșeuri de echipamente electrice și electronice
**deșeuri de baterii și acumulatori

Despre reciclare

De ce să colectezi separat DEEE?
Colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au o miză foarte importantă dintr-o dublă perspectivă:
Protecția mediului: DEEE conțin substanțe extrem de toxice pentru mediu, iar în cele mai multe cazuri, încă ajung direct în natură, unde substanțele volatile, lichidele și pulberile sunt dispersate în mediu, afectând astfel pământul, solul, apa și implicit sănătatea oamenilor.
Susținerea economiei prin recuperarea materiilor prime secundare: DEEE-urile au una dintre cele mai ridicate rate de reciclare, 80-90% din componentele lor putând fi reciclate și reutilizate în economie (fier, aluminiu, cupru, plastic și sticlă) pentru producția unor noi echipamente.

Dacă reciclăm 1 milion de telefoane mobile recuperăm 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu și 9 tone de cupru.
Dacă reciclăm 10.000 televizoare, recuperăm 130 tone sticlă, 30 tone de plastic, 25 tone de fier și 10 tone de
cupru.

De ce să colectezi separat DBA?
Deșeurile de baterii și acumulatori (DBA) conțin metale grele și substanțe toxice iar aruncarea acestora în deșeurile menajere duce la contaminarea solului și a apei. Unele baterii precum Li-Ion reprezintă un pericol pentru siguranța oamenilor.

Reciclând bateriile recuperăm metale care pot fi reutilizate în beneficiul nostru. Din 100 de kilograme de baterii reciclate putem recupera 65 kg de materii prime care pot fi reutilizate. Astfel, nu se mai folosesc resursele naturale la fiecare producție de baterii

Despre reciclare

Unde poți preda?
• Poți verifica punctele de colectare de pe harta ECOTIC, selectând categoria pe care o dorești (deșeuri de electronice mari, electronice mici, becuri și neoane, deșeuri de baterii și acumulatori): www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/
• Dacă dorești să predai cantități mari (deșeuri de echipamente electrice, electronice sau electrocasnice voluminoase) poți face o comandă de preluare de la domiciliu la numărul de telefon 021 9641 sau la colectare@ecotic.ro.

Despre reciclare

Cum poti colecta separat?
ECOTIC pune la dispoziția firmelor recipiente dedicate colectării separate a electronicelor, surselor de lumină și a bateriilor consumate, trebuie doar să trimiți un e-mail la recipiente@ecotic.ro cu solicitarea ta. De asemenea, dacă ai un spațiu de vânzare a echipamentelor electronice de cel puțin 400 mp, ai obligația amplasării acestora pentru accesul publicului (OUG 5/2015).

Despre reciclare

NU UITA!
Simbolul pubela tăiată indică colectarea separată a respectivului obiect. Acesta nu trebuie aruncat împreună cu deșeurile menajare și trebuie predat către punctele de colectare specializate.

Despre DEEE
https://www.youtube.com/watch?v=S8Beo500sns

Despre DBA
https://www.youtube.com/watch?v=hfICRiR8DuQ

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență, unitate și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. Vă invităm să vizitați site-ul ECOTIC www.ecotic.ro pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul colectării și reciclării DEEE și DBA și pentru a afla unde se află cele mai apropiate puncte de colectare.

Facebook: https://www.facebook.com/organizatiaecotic
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/311562
Instagram: https://www.instagram.com/organizatia.ecotic
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCodLgDQgO2PBnUSZSsCEJGg